Mini Medicine Walk

Solo wandelen in de natuur, op weg naar je eigen lichtheid en wijsheid. 

Wie een Medicine walk onderneemt begint een wandeling zonder eindbestemming. Je wandelt op je eentje, je voeten lopen een pad dat ingegeven wordt en je aandacht is gericht op de natuur rondom je.

Je laat je meenemen door wat je waarneemt, waardoor je volop in de beleving van het moment komt. Onderschat niet wat dit voor je kan betekenen. Je zal merken dat je dagelijkse zorgen uit de aandacht gaan en weer in contact komt met je natuurlijke nieuwsgierigheid. Ook is de kans is groot dat je de tijd uit het oog verliest doordat je gefascineerd geraakt door al het leven om je heen. In ieder geval, op een verkennende manier in de wereld zijn, is een vreugdevolle en ontspannende ervaring.

Je ontdekt de wereld met een andere blik waardoor je zorgen en gedachten in een ander perspectief komen. Of hoe je door het luisteren naar de vogels, het volgen van een vlinder, kijken naar de wolken of het leunen tegen een boom, zorgelozer verder wandelt.

Hoe doe je deze mini-medecine walk?
Een traditionele Medicine walk maar deel uit van de voorbereiding van een Vision Quest. Je wandelt dan van zonsopgang tot ondergang, om omgekeerd. In deze mini Medicine walk, beginnen we met het verhelderen van wat jou tot bij dit moment brengt. We zitten in een cirkel en zijn daarbij elkaars getuigen.

We duiden een gebied aan waarin je in je eentje kan wandelen. Blijf met je aandacht gericht naar je omgeving. Het gaat om een uitwisseling met de natuur, dus luister, bewonder, verwonder, ontvang …

Bij het einde krijg je een signaal om we terug naar de cirkel te komen. Daar wordt je uitgenodigd om je verhaal van wandeling te delen. Dit verdiept je ervaring van de wandeling.

Onze uitnodiging is om naar deze walk te komen met een vraag, onderwerp of bekommernis die je ter harte gaat. Zo kun je echt de kracht van een Medicine Walk proeven.

Slecht weer?
Tijdens een Medicine Walk zet je de kracht van de natuurlijke elementen in om je eigen kracht te ontdekken, àlle natuurlijke elementen horen daarbij. Anders gezegd: als het regent, als het koud is, trekken we een warme en regenbestendige outfit aan. We gaan wandelen, het weer IS de wandeling.