Coachende vaardigheden

Het begrip 'coachen' kent vele definities.
Bij Expeditie U zien we Coachen als 'het uitlokken en begeleiden van leren'. 

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een coachgesprek kan opbouwen en krijg je de essentiële coachvaardigheden in de vingers. Je kan op een coachende manier tussenkomen en lastige situaties ombuigen naar boeiende leerervaringen. 

Je ontdekt wat 'een goede vraag' is en het belang van luisteren, echt benieuwd zijn. Je leert duidelijk zeggen waar het op staat én je behoudt de leerbereidheid. Je prikkelt het ontwikkelingspotentieel van je coachee en zet hem/haar in zijn volle kracht.

Een coachgesprek is meer dan een goed gesprek, je leert dan ook hoe je structuur brengt in een gesprek.

De opleiding is theoretisch onderbouwd en gebasseerd op de visie van Inspirerend Coachen. De nadruk in deze opleiding ligt op het daadwerkelijk 'coachen': er is veel ruimte om te oefenen en bij het oefenen krijg je onmiddellijke feedback van een ervaren coach. 

De opleiding richt zich naar iedereen die leiding heeft over een team, begeleiding geeft aan medewerkers, advies verstrekt aan klanten, loopbaanbegeleiders, ouders ... Je wordt door deze aanpak echt vaardig in het coachend tussenkomen in eender welke rol van je leven, werk of thuis.

Omdat er wordt gewerkt met wat de deelnemers inbrengen, is het goed mogelijk dat je eigen vragen na de opleiding beantwoord zijn. Zo ervaar je de kracht van het coachen onmiddellijk. 

De opleiding wordt in open aanbod opgestart en kan op aanvraag in company doorgaan. 
Neem bij interesse contact op voor een vrijblijvend gesprek.